Zastupiteľstvo udelilo Ceny mesta za rok 2008 a čestné občianstvo

31.01.2009 Stropkov

Stropkov 31. januára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo v Stropkove udelilo Čestné občianstvo mesta Michalovi Štepitovi, ktorý sa výrazne podieľal na vybudovaní samostatného podniku Tesla Stropkov.
Hovorca mestského úradu Imrich Makó dnes informoval TASR, že Cenu mesta Stropkov 2008 si na piatkovom (30. januára) slávnostnom zasadnutí mestského parlamentu prevzal Pavel Kaminský za iniciatívu a realizáciu procesu rekonštrukcie rímskokatolíckeho kostola a za pomoc pri zriaďovaní Základnej cirkevnej školy sv. Petra a Pavla v Stropkove. Za dlhoročné aktivity v jazdeckom športe, rozvoj turizmu a zveľaďovanie športovej a oddychovej zóny mesta udelilo stropkovské zastupiteľstvo toto ocenenie Jozefovi Becherovi. Okrem dvoch jednotlivcov získal cenu mesta aj Miešaný spevácky zbor Karmel, ktorý propaguje Stropkov doma i v zahraničí a podieľa sa na šírení kresťanskej kultúry a duchovnej piesne. Ďakovné listy udelilo mesto Stropkov Elene Goffovej za dlhoročnú pedagogickú činnosť a spoločenskú angažovanosť a Michalovi Gnapovi za pôsobenie v telovýchovnej jednote a za rozvoj futbalového hnutia.
Pamätné plakety odovzdal v stropkovskom kaštieli všetkým oceneným primátor mesta Peter Obrimčák, ktorý vo svojom príhovore okrem poďakovania, zdôraznil potrebu neustále poukazovať na činnosť jednotlivcov, ktorí môžu byť svojou cieľavedomou a obetavou prácou príkladom hlavne pre mladú generáciu. \"Najväčším bohatstvom každého mesta sú ľudia, ktorí v ňom žijú. Bohatstvo je o to väčšie, ak sú to ľudia, ktorí obetavo pracujú v prospech svojho okolia, \" dodal stropkovský primátor.
V kultúrnom programe sa potom predstavil zmesou duchovných a liturgických piesní ocenený spevácky zbor Karmel a vystúpili aj žiaci tamojšej Základnej umeleckej školy akademického maliara Františka Veselého.
 

Vyberte región